Op 15 februari zijn de winnaars bekend gemaakt van de landelijke vrijwilligersprijzen.
Minister van VWS Hugo de Jonge reikte in een goed gevuld Akousticum in Ede de prijzen uit aan een aantal vrijwilligersorganisaties.

De gemeente Renkum had drie vrijwilligersorganisatie genomineerd voor de prijzen:

- de Hulpdienst voor elkaar;

- Dorpsbelang Wolfheze;

- stichting begraafplaats Fangmanweg.

 

Een speciale “Passieprijs” was er ook voor een bijzondere vrijwilliger. De Renkumse vrijwilliger René Stouten, behoorde tot de laatste 6 genomineerden voor deze Passieprijs.

René zet zich binnen het project ‘Samen Reizen met…’ al jaren in om leerlingen van het speciaal onderwijs te helpen om hun weg naar school zelfstandig (met openbaar vervoer of fiets) te leren maken in plaats van met een taxi.

Naast het zélf begeleiden, coördineert hij de planning van de reis, de afstemming tussen ouders en de vrijwillige begeleiders én vervult hij een belangrijke rol om de begeleiders ‘bij elkaar’ te houden.

Met het project “Samen Reizen” met hebben René en de andere begeleiders tientallen leerlingen tot zelfstandigheid gebracht.

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vond een inspiratiebijeenkomst plaats voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Tijdens twee workshopronde kwamen onderwerpen aan bod als – vernieuwend besturen van vrijwilligersorganisaties, fondsenwerving, vinden en binden van vrijwilligers, vluchtelingen als vrijwilliger, samenwerken met bedrijven.

 

Helaas ….. geen van de Renkumse genomineerden is uiteindelijk in de prijzen gevallen. De concurrentie was dan ook groot met ruim vijftig gemeenten die lokale organisaties hadden genomineerd voor de prijzen.

Ondanks dat onze genomineerden niet in de prijzen vielen een groot compliment voor de drie genomineerde Renkumse organisaties en voor onze gepassioneerde vrijwilliger René Stouten.

Keep up the good work!

 

Meer informatie en foto’s van de prijsuitreiking zijn te vinden op

https://www.vrijwilligersprijzen.nl/

Ook iets mede te delen via Sterk Renkum?

Plaats een blog of vlog