De gemeente Renkum nomineert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente voor de landelijke Meer dan handen prijzen. Met deze vrijwilligersprijzen worden zij in het zonnetje gezet. De drie genomineerden zijn: De Hulpdienst voor elkaar, Dorpsbelang Wolfheze en De stichting begraafplaats Fangmanweg.

Met deze vrijwilligersprijzen worden bijzondere lokale vrijwilligersorganisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Drie genomineerden
Per gemeente kunnen drie organisaties worden genomineerd. De gemeente heeft de volgende organisaties opgegeven voor de prijs:
1. De Hulpdienst voor elkaar.
Mensen kunnen bellen met de Hulpdienst met een vraag en worden gekoppeld aan een vrijwilliger die ze kan helpen met zaken als vervoer van en naar dokter of tandarts, klussen in huis en tuin, of samen boodschappen doen.
2. Dorpsbelang Wolfheze.
De dorpsvereniging die zich bezighoudt met het bevorderen van de leefbaarheid in de kern Wolfheze, allerlei activiteiten organiseert en de belangen behartigt van de inwoners van Wolfheze.
3. De stichting begraafplaats Fangmanweg.
Vrijwilligers van de stichting verzorgen de oude graven op de oude monumentale begraafplaats in Oosterbeek.

Passieprijs
Daarnaast kan de gemeente één vrijwilliger nomineren die in aanmerking komt voor de speciale passieprijs. Dat is René Stouten geworden, die zich met hart en ziel inzet voor het project Samen reizen waarin hij als vrijwilliger leerlingen van het speciaal onderwijs helpt om hun weg naar school zelfstandig te leren maken in plaats van met een taxi.

De prijzen
Vrijwilligersorganisaties kunnen een geldbedrag van € 5000 winnen. De individuele vrijwilliger die de Passieprijs ontvangt kan een reischeque winnen, inclusief zakgeld, t.w.v. €1.000,-

Op 15 februari worden de prijzen uitgereikt door Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Stem mee om ervoor te zorgen dat de prijs naar een vrijwilligersinitiatief uit Renkum gaat!

U kunt u stemmen op een van de Renkumse kandidaten t/m 11 februari 2019.

Meer informatie over de Renkumse nominaties en hoe u kunt stemmen is te vinden op: www.vrijwilligersprijzen.nl

Ook iets mede te delen via Sterk Renkum?

Plaats een blog of vlog