Kinderen verzorgen een Hightea voor bezoekers van Huis van Renkum tijdens de Week tegen eenzaamheid. “Een buitengewoon verrassende middag, waar jong en oud met elkaar verbonden zijn. Heerlijke hapjes en veel gezelligheid.”

Renkum voor Elkaar maakte op 2 oktober mogelijk dat kinderen voor bezoekers van het Huis van Renkum een hightea bereidden. Ook serveerden de kinderen zelf de gerechten aan tafel. Dit tot genoegen van de bezoekers. “Het ziet er niet alleen prachtig uit. Het smaakt ook heerlijk. Echt heel knap. Complimenten voor de organisatie en de kinderen. Gewoon hartstikke goed!” reageert bezoeker Henk van Woudenberg enthousiast.

Elke maand is er in het Huis van Renkum een speciale eetactiviteit. “We hebben altijd verschillende thema’s, we zijn daarin heel creatief. Eens per drie maanden staat cultuur centraal. Dan worden gerechten uit verschillende culturen gegeten en worden recepten uitgewisseld. Echt heel mooi is dat.” Aldus organisator Ria Visser.

De bijeenkomst met de hightea van vandaag werd georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Het was tevens een voorproefje van het project MasterChef, dat later in oktober van start gaat. Deelnemende kinderen ontvingen uit handen van wethouder Leonie Rolink een certificaat van deelname: “De kinderen hebben een superprestatie geleverd. Ze mogen hier supertrots op zijn.”

Het concept MasterChef is bij de meeste mensen wel bekend. Medio oktober gaat het voor de jeugd in de gemeente Renkum ook van start. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven bij Gijs van Dijsseldonk door hem een e-mail te sturen: g.v.dijsseldonk@dynamojeugdwerk.nl

Voorrondes vinden plaats in Oosterbeek, Renkum en Doorwerth. Deelnemende kinderen komen daar vijf keer bij elkaar om te koken. Zij leren onder meer snijtechnieken, hoe je moet koken, wat gezond eten is en zij krijgen een Masterchef-kookboekje. De zesde bijeenkomst is de finale. De winnaars uit de voorrondes doen daar aan mee.

Ook iets mede te delen via Sterk Renkum?

Plaats een blog of vlog