Deze zomervakantie hoeven kinderen van 4 tot 12 jaar zich niet te vervelen. Van 7 juli tot en met 19 augustus is er Jeugdland: een heleboel leuke activiteiten in Arnhem en omgeving. De officiële Holiday kick off is op woensdag 4 juli van 14.30 tot 18.30 uur in Gelredome.

Jeugdland Vakantie Paspoort

Alle activiteiten staan vermeld in het Jeugdland Vakantie Paspoort. Dat is in de week van 2 juli gratis uitgedeeld op alle basisscholen in Arnhem en de gemeente Renkum. Het paspoort staat boordevol activiteiten, waar kinderen met korting of zelfs gratis aan mee kunnen doen. Zij kunnen het paspoort ook als busabonnement gebruiken, als ze een buszegel kopen.

Het paspoort als busabonnement

Als u voor uw kind een buszegel koopt voor op het paspoort, wordt het een echt busabonnement. Uw kind mag dan de hele schoolvakantie reizen met de lijnen 1 t/m 14, 43, 51, 56 en 352 van Connexxion in Arnhem, Velp, Renkum, Oosterbeek, Doorwerth, Heveadorp en Heelsum. Het busabonnement is geldig op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Een buszegel kopen? Dat kan bij het Servicepunt van het gemeentehuis in Oosterbeek aan de Generaal Urquhartlaan 4. Een buszegel kost € 5,65. Heeft u een Gelrepas? Neem die van uw kind dan mee. Want op vertoon van uw Gelrepas en couponnummer 80 krijgt uw kind € 4,65 korting op een buszegel.

Een greep uit het aanbod

  • Korting bij activiteiten zoals bij de Spelerij/Uitvinderij, kookworkshops, Minigolfpark Duno, kasteel Doorwerth en Burgers’ Zoo.
  • Korting bij musea zoals het Airborne Museum, Museum Bronbeek en het Nederlands Watermuseum.
  • Meedoen aan (creatieve) activiteiten zoals dans, theater, Openluchttheater de Pinkenberg en Kinderbouwdorp Renkum, waterkermis 2.0. Aan het bouwdorp in Renkum kunnen kinderen op vertoon van de Gelrepas gratis meedoen.
  • Met korting of gratis meedoen aan vele sporten met onder andere klimmen, trampolinespringen, zeilen en het Urban Sports Festival

Zomersport

Een activiteit die niet in het paspoort staat is Zomersport. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie in hun eigen wijk meedoen aan verschillende sporten en spelletjes. Een overzicht van dit programma vindt u op www.facebook.com/sportenbeweegteamrenkum.

Zomersport wordt georganiseerd door het Sport- en Beweegteam en Dynamo Jeugdwerk van Renkum voor Elkaar.

Meer informatie

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de Stichting Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem, Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR) en gemeente Renkum. Bel voor meer informatie met Jeugdland op (026) 44 22 062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Ook iets mede te delen via Sterk Renkum?

Plaats een blog of vlog