Bram Burggraaf woont begeleid op de JP van den Bent Stichting en werkt succesvol als kok in Hotel Papendal.“Ik voel me heel goed nu! Het was niet eenvoudig om op dit punt te komen. Maar gelukkig kreeg ik veel hulp. Ik ben vrolijker dan ooit.”

In 2017 heeft Bram Burggraaf met succes het Vierbeek College verlaten. Hij heeft anderhalf jaar afwisselend op de groep gezeten en verschillende werkervaringsplekken geprobeerd. Hij zat er naar eigen zeggen soms helemaal doorheen. Sinds kort woont deze voormalige student begeleid op de JP van den Bent Stichting en werkt succesvol als kok in Hotel Papendal. “Ik voel me heel goed nu! Het was niet eenvoudig om op dit punt te komen. Maar gelukkig kreeg ik veel hulp. Ik ben vrolijker dan ooit.” Zegt Bram nu vanuit volle overtuiging.

Een interview met een aantal betrokkenen die uitstekend samenwerken en daarbij Bram met zijn talent als uitgangspunt nemen.

Vanaf leerjaar 4 gaan leerlingen van het Vierbeek College op groepsstage in de horeca. Trajectbegeleider Ruud Vaessen van het Vierbeek College: “Alles staat of valt met goede begeleiding. De groepsleiding moet stimuleren en functioneren. Ik heb Bram hoog zitten, hij is een goede werker die hier bij Papendal op zijn plek is. Als iemand werk doet dat zo dicht mogelijk bij zijn of haar droom is, dan is de kans op uitval veel kleiner. Voor mij is het net zo belangrijk om een leerling te kennen alsook de begeleider bij een bedrijf. Dat moet klikken, anders werkt het niet.”

Chef-kok Robbert Hulsteijn begeleidt Bram op zijn werkplek: “Ik begeleid meerdere jongens. Ik kijk niet naar iemands handicap of beperking, maar juist naar wat iemand wel kan. Je kunt wel iets mankeren, maar dat is toch geen reden om te laat te komen? Dat klinkt streng, maar ik merk dat het belangrijk is om duidelijk te zijn. Ik leer vanaf de start dat we hier met een groep werken en dat we rekening moeten houden met elkaar. Regel één daarbij is dat we gelijk beginnen en gelijk eindigen. Dat heeft alles te maken met respect voor elkaar.” Er heerst een goede mentaliteit binnen de hele keukenbrigade. Dat blijkt onder meer uit het feit dat de collega’s Bram hebben geholpen met zijn verhuizing van Plurijn naar de JP van den Bent Stichting. Bram: “Robbert zei: ik regel wel een bus voor je verhuizing. En aantal collega’s hebben geholpen met sjouwen. Dat was heel tof. Iedereen helpt elkaar, ook buiten het werk.”

In de keuken is alles strak georganiseerd en geldt een hiërarchie. Het is acht uur per dag hard werken. Robbert neemt tijd voor zijn jongens en geeft hen vertrouwen: “Deze jongens houden niet van theorie. Willen in de praktijk werken en zijn gelukkig als ze met hun handen werken. Iedereen krijgt veel vrijheid, maar wel binnen grenzen. Er moet motivatie getoond worden. We spreken elkaar aan op ongepast gedrag. Met de chef-koks onderling bespreken we ook hoe we medewerkers kunnen blijven motiveren en wat daar voor nodig is. Belangrijk is om niet te belerend te zijn. Humor is ook belangrijk, zorg dat je er samen plezier in houdt.”

In de praktijk blijkt ook dat de medewerkers elkaar corrigeren en inspireren. Bram: ”In het begin was ik bang om ‘op mijn bek’ te gaan, maar dat mag hier. Dat moest ik leren. Als ik nu iets niet begrijp zeg ik dat meteen. Er is dan altijd iemand die me helpt. Ik heb mijn weg daarin gevonden. We spreken elkaar erop aan als er een fout wordt gemaakt, we worden er niet op afgerekend. Ik voel me verantwoordelijk voor wat ik doe en maak in de keuken en krijg en geef soms zelf ook een schouderklopje.” In de pauze of na het werk zitten de medewerkers bij elkaar en vertellen ze wat ze meemaken. Bram: “Laatst had een collega een andere auto gekocht, dan gaan we samen bij de auto kijken. Er wordt geen onderscheid gemaakt. We zijn allemaal gelijk. Het is heel fijn dat ik hier niet wordt afgerekend op mijn verleden. Ik ben trouwens ook gestopt met roken. Daar helpen mijn collega’s me ook bij.”

Daniela Arendsen van de AT Groep is vanaf het begin betrokken bij Bram als jobcoach. Zij was de spin in het web om passend werk te vinden voor Bram en benodigde partijen met elkaar te laten samenwerken. Daniela: “Het was direct duidelijk dat Bram iets in de horecakeuken wilde. Omdat hij nog behandelingen bij Plurijn volgde, was het passen en meten om iets geschikts te vinden. In september 2017 is hij begonnen met een praktische opleiding van één jaar op MBO 2 niveau. Via Gastvrij Talent is hij bij het werkbedrijf Hotel Papendal terecht gekomen. Het doel was om een arbeidsovereenkomst te krijgen bij het leer-werkbedrijf per 1 januari 2018 als alles goed zou gaan. Dat is gelukt. Ook de gemeente heeft passend daarbij ondersteuning geboden en onder andere een deel van zijn opleiding bekostigd.”

Bram: “Ik heb besloten om ook de niveau 3 opleiding te volgen. Ik weet nu, dat thuis zitten is niks. Werken zorgt voor ritme en werken met collega’s is leuk. Ik ga ervoor en weet dat ik daarbij hulp van anderen kan krijgen.”

________________________________________________________

Vanuit de gemeente Renkum zijn Pita Blom en Claudia Arendsen contactpersoon voor jongeren uit de doelgroep Banenafspraak. Claudia is aanwezig bij het overleg uitstroom leerlingen van o.a. het Vierbeekcollege in Oosterbeek. Er wordt in het laatste schooljaar kennisgemaakt met de leerlingen om zo een goed beeld te krijgen van wat iemand wil en kan. Er wordt gekeken welke jobcoach past bij welke leerling. De gemeente is verantwoordelijk voor de goede match tussen jobcoach, leerling, toekomstige werkgevers en werkervaringsplekken. Soms kan een stageplek bij een potentiële werkgever al een passende betaalde werkplek opleveren. De gemeente monitort dit hele traject en regelt ook de loonkostensubsidie voor het bedrijf zodra er sprake is van een arbeidsovereenkomst. De trajectbegeleiders van het Vierbeek hebben nazorg plicht en blijven de leerling nog een tijd volgen. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Bram.

Aan de slag met jouw talent?

Wil je ook met je talent aan de slag? In de gemeente zijn verschillende plekken waar je dan terecht kunt:

Digitale kaart Activerend Werk
Ben jij werkzoekend en wil je werkervaring opdoen op een plek waar je ondersteuning krijgt? Kijk dan eens op de digitale kaart van Activerend werk. Daarop vind je een overzicht van de werkervaringsplekken in onze gemeente. Dit zijn werkplekken bij een bedrijf waar jij je welkom voelt. Bij een werkgever die begrijpt dat je soms wat extra begeleiding nodig hebt. Waar jij je op je gemak voelt en waar je het leuk vindt wat je doet en gewaardeerd wordt.

Werkcafé
Heb je vragen over werk? Wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Of ben je als werkgever op zoek naar talent en sta je voor sociaal verantwoord ondernemen? Dan kan het Werkcafé iets voor jou betekenen.

Sociaal Team
Het Sociaal Team is er voor alle inwoners, jong en oud, die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Ook iets mede te delen via Sterk Renkum?

Plaats een blog of vlog