Sociaal werkers

Heb je een vraag of loop je tegen problemen of beperkingen aan? Mis je iets in jouw wijk of ervaar je overlast? Renkum voor Elkaar heeft een team van sociaal werkers die je graag op weg helpen.

Wanneer kan ik hulp krijgen?

Bij sociaal werk staat het welzijn van mensen centraal. Wanneer u bijvoorbeeld in één van de volgende situaties zit, dan kunt u er aan denken eens met een sociaal werker te gaan praten. Dit kan gaan over:

Geldproblemen.
Slechte huisvesting.
Gezondheidsproblemen.
Scheiding of relatieproblemen.
Zware stress.
Eenzaamheid.

Iedereen die een hulpvraag heeft, kan daarvoor terecht op deze website. Wellicht komt je hier in contact met een andere inwoner uit Renkum die hulp kan bieden. Als dit digitale platform je niet zo aanspreekt, zijn er via Renkum voor Elkaar verschillende andere mogelijkheden. Zij kunnen bijvoorbeeld kortdurend met je meekijken naar oplossingen als je er zelf even niet uitkomt. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen, zoals over gezin en opvoeding, geld en werk, ruzie en geweld, relatie en huwelijk.

Medewerkers van Renkum voor Elkaar denken met je mee of brengen je in contact met een inwoner, initiatief of organisatie die jou verder kan helpen:
• Voor Doorwerth en Heveadorp: Wies Nieuwenhuis w.nieuwenhuis@renkumvoorelkaar.nu of 088 784 6226
• Voor Oosterbeek en Wolfheze: Peter Bosmann p.bosmann@renkumvoorelkaar.nu of 088 7846 225
• Voor Renkum en Heelsum: Teunie Monster t.monster@renkumvoorelkaar.nu of 088 7846 227 ofwel Babs Heerschop b.heerschop@renkumvoorelkaar.nu of 088 7846 434.

In de gemeente Renkum zijn verschillende informele en professionele organisaties actief die tijdelijk of voor langere tijd ondersteuning bieden. Kijk bijvoorbeeld ook eens op:

Buurtbemiddeling
Dorpsbelang Wolfheze
Dorpsplatform Renkum-Heelsum
Dorpsplatform Oosterbeek
Dorpsplatform Doorwerth
Hulpdienst Voor Elkaar
HUVOR (huisdieren voor ouderen)
Rechtswinkel Renkum
SociaalLoket Renkum
Steunfonds Kruiswerk

Wat doet een sociaal werker?

De sociaal werker kijkt naar alles wat invloed heeft op uw situatie. Als de problemen bijvoorbeeld met het hele gezin te maken hebben, kan er met het hele gezin gewerkt worden aan een oplossing.

De sociaal werker bekijkt samen met u wat het beste is. Hij of zij kan u ook doorverwijzen, als blijkt dat u geholpen bent met andere ondersteuning.

Organisaties

Maatschappelijk werk

Odensehuis - Hooghe Stee

 0317-35 87 11 odensehuisgelderland.nlHesselink van Suchtelenweg 66703CTWageningen

Solidez - 't Palet

 0317-31 75 53 solidez.nlRooseveltweg 4086707GXWageningen

Stichting Solidez

 0317-31 75 53 solidez.nlRooseveltweg 4086707GXWageningen