Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken gelijkvloers. Zo'n woning heet ook wel nultredenwoning. Maar een eengezinswoning met traplift kan bijvoorbeeld ook geschikt zijn als seniorenwoning. In een seniorenwoning woont u zelfstandig.

Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging voor ouderen: dichtbij openbaar vervoer en met winkels op loopafstand.

Een geschikte seniorenwoning vinden

U kunt een seniorenwoning huren, bijvoorbeeld via een woningcorporatie. Woningcorporaties hanteren vaak een leeftijdsgrens bij de toewijzing. Een seniorenwoning particulier huren of kopen kan ook. Op Funda.nl kunt u overzichten vinden van het huuraanbod seniorenwoningen en koopaanbod seniorenwoningen.

Of u kunt uw huidige woning (laten) aanpassen en er op die manier een seniorenwoning van maken.

Zorgwoning of serviceflat

In een zorgwoning woont u zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zorgwoningen horen vaak bij een woonzorgcentrum, maar dat is niet altijd zo. De woningen zijn aangepast, de thuiszorg zit vlakbij en kan snel bij u zijn. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving. Vaak is er ook een ontmoetingsruimte, waar u samen kunt eten of koffiedrinken.

Zorgwoningen zijn er niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die een aangepaste woning nodig heeft. U huurt een zorgwoning via een woningcorporatie of zorginstelling. Kopen is soms ook mogelijk.

Appartement of aanleunwoning huren bij woonzorgcentrum

U kunt ook een appartement of aanleunwoning huren bij een woonzorgcentrum. U betaalt zelf de huur van de woning. U kunt daarbij gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum, bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte. De zorg en ondersteuning die u nodig heeft, regelt u zelf.

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Organisaties

Verhuur seniorenwoningen

Alle 10 items
De Molenberg

088-92 10 294
http://www.woonzorg.nl
Molenberg 4
6862EZ Oosterbeek

Doorwerthsche Bosch

088-92 10 297
http://www.woonzorg.nl
van Nispen tot Pannerdenplantsoen 1
6865HW Doorwerth

DrieGasthuizenGroep

026-35 49 415
http://www.driegasthuizengr...

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Alle 19 items
DrieGasthuizenGroep

026-35 49 415
http://www.driegasthuizengr...

DrieGasthuizenGroep - Klingelpoort

026-35 49 415

Het Maisveld 1
6812DV Arnhem

DrieGasthuizenGroep - Woonzorgcentrum Drie...

026-35 49 415
http://www.driegasthuizengr...

Hulpaanbod

Alle 12 items
Sprengerhof

Seniorenwoningen


Heidestein

Seniorenwoningen


Doorwerthsche Bosch

Seniorenwoningen