SterkRenkumMenu

Schulden

Tips om zelf schulden op te lossen en mogelijkheden om daarbij hulp te vragen.

Het kan zó gebeurd zijn. Een plotselinge terugval in inkomen. Een hoge rekening die u niet had zien aankomen. Veel mensen schamen zich voor hun geldproblemen. Niet nodig! Verlos uzelf liever van uw zorgen en kom in actie.

Inzicht in uw financiële situatie?
Maak gratis uw eigen geldplan met Startpunt Geldzaken

Wilt u beter rondkomen met uw geld? Heeft u ruimte om te sparen en wilt u weten wat slim is? Of wilt u geld opzij zetten voor de studie van uw kinderen of kleinkinderen? Maak dan gratis gebruik van een van de online geldplannen van Startpunt Geldzaken. Dit is een initiatief van het Nibud waar wij als gemeente bij zijn aangesloten. Door het invullen van de geldplannen krijgt u snel inzicht in uw financiële situatie en ziet u op welke manieren u kunt besparen.
 

In eenvoudige stappen inzicht in uw geldzaken
Op www.startpuntgeldzaken.nl/renkum vindt u vijf verschillende geldplannen. Alle geldplannen werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart. Vervolgens krijgt u een lijst met actiepunten. De geldplannen zijn anoniem te gebruiken en gemaakt voor alle inkomens. U kunt uw plan altijd tussentijds opslaan en er op een later moment mee verder gaan.

Startpunt Geldzaken is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Hieronder vindt u praktische handvatten van de dienstverlening voor gemeente Renkum van Startpunt Geldzaken.

‘Kom uit de geldzorgen’
om administratie en geldzaken op orde te krijgen en inzicht in schulden te krijgen.

‘Beter rondkomen’
Inkomsten en uitgaven op een rij en tips om meer over te houden.

'Sparen, aflossen of beleggen’
De meest gebruikte opties verkennen voor sparen, aflossen of beleggen.

‘Rondkomen met kinderen’
Overzicht krijgen in alle regelingen en voorzieningen voor kinderen.

Korting op sport en cultuur voor het gezin
Meedoen aan sport, cultuur en activiteiten is is belangrijk voor gezinnen met kinderen. Is het voor u lastig om dit betalen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een GelrePas.

Studie (klein)kinderen’
Voor wie een spaarplan wil maken voor de studie van hun (klein)kinderen.

Schuldhulpverlening

Hulp bij schulden van uw gemeente.

Wet schuldsanering

Wettelijke regeling waarbij iemand zijn schulden in max. 5 jaar afbetaalt. Alleen mogelijk wanneer gemeentelijke schuldhulp niet voldoende is.

Tips om schulden het hoofd te bieden

Tips om op eigen kracht iets aan schulden te doen.

Hulp van anderen bij het oplossen van schulden

Mensen uit uw omgeving vragen om te helpen bij het oplossen van schulden of geldproblemen.

Uithuiszetting voorkomen

Wat u kunt doen als u uit uw huis gezet dreigt te worden vanwege een huurachterstand.