Heeft u problemen met het verplaatsen in en om het huis of met het verplaatsen buitenshuis? Dan moet u misschien gebruik gaan maken van een rolstoel.

Soorten en maten

Op de Hulpmiddelenwijzer vindt u een overzicht van de verschillende soorten rolstoelen. U kunt ook eens gaan kijken bij een organisatie die rolstoelen verkoopt of uitleent, bijvoorbeeld de thuiszorgwinkel.

Rolstoel

Voor gebruik binnen- en buitenshuis

Voor wie?

Voor iedere inwoner die beperkt is in het lopen van afstanden.

Voor tijdelijk gebruik

Heeft u maximaal 6 maanden een rolstoel nodig? Dan kunt u een rolstoel lenen bij de thuiszorgwinkel. Dit wordt vergoed door de zorgverzekering. De dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel zit in Arnhem aan de Beekstraat 63. Telefoonnummer 088 – 102 0100.

Voor school of werk

Heeft u een rolstoel of ander loophulpmiddel nodig voor school of werk, dan kunt u een aanvraag indienen bij het UWV (www.uwv.nl).

Voor langdurig gebruik

Als u langdurig een rolstoel nodig heeft, komt u bij de gemeente hiervoor in aanmerking.

Bijdrage

U hoeft geen eigen bijdrage te betalen voor een rolstoel die u van de gemeente krijgt.

Vorm

Een rolstoel van de gemeente kunt u in bruikleen krijgen. Dit betekent dat de rolstoel niet uw eigendom wordt. De gemeente regelt dat u de rolstoel krijgt die bij u past.

U kunt ook een persoonsgebonden budget (PGB) vragen. Hiermee koopt u zelf een rolstoel. Het PGB mag u ook gebruiken voor de aanschaf van een duurdere rolstoel; het verschil betaalt u dan zelf.

Aanvragen

Om voor deze (maatwerk)voorziening in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig. Onze medewerkers bespreken wat uw eigen mogelijkheden zijn en welke voorziening het beste bij u past.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Sociaal Team. Het Sociaal Team is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur op telefoonnummer (026) 33 48 111.

U kunt ook een email sturen naar sociaalteam@renkum.nl

Op werkdagen kunt u van 8.30 tot 12.30 uur bij ons binnenlopen. Als u ’s middags langs wilt komen, dan kan dit alleen op afspraak. Het bezoekadres is Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek.

Deze informatie is algemeen van aard. U kunt aan de inhoud geen rechten ontlenen.

Sportrolstoel

Een sportrolstoel is een speciale rolstoel, geschikt om mee te sporten. Meestal is de sportrolstoel een extra rolstoel naast uw gewone rolstoel. Maar er zijn ook rolstoelen die u zowel voor sport als in en om het huis kunt gebruiken.

De gemeente bekijkt en beoordeelt uw situatie uitvoerig wanneer u een sportrolstoel aanvraagt. Eén van de voorwaarden is dat u zonder sportrolstoel niet kunt sporten. Meestal vergoedt de gemeente een bepaald vast bedrag.

Natuurlijk kunt u ook zelf een sportrolstoel aanschaffen. Tip: er zijn veel tweedehands sportrolstoelen te koop via internet.

Organisaties

Wmo-loket

Gemeente Renkum

 026-33 48 111 renkum.nlGeneraal Urquhartlaan 46861GGOosterbeek

Hulpmiddelenleverancier

Easy Q Wheels - GOEDmobiel.nl

 0318-69 04 71 goedmobiel.nlFrankeneng 146716AAEde

RTD Arnhem

 026-35 29 292 rtdarnhem.nlPoort van Midden Gelderland Rood 196666LSHeteren

Bever rolstoelautoverhuur - Bever autoaanpassingen

 0488-45 10 41 beverautoaanpassingen.nlIndustrieweg 266673DEAndelst

Thuiszorgwinkel

Hulpaanbod

Hulpmiddelen: rolstoel

Rolstoelaanpassingen (mobiliteit)

RTD Arnhem levert aanpassingen aan standaard rolstoelen van...

Rollator, Elleboogkruk, Wandelstok, Looprek

Wij zijn de groothandel in Medische artikelen. Wij maken op maat...